Recenzia redakcie: Bullies (sezóna 1, epizóda 6)

Redakcia rozdelil kritikov do stredu. Niekto to miluje, niekto neznáša, ale nemožno poprieť, že pre svoje publikum uspokojuje takmer na všetkých úrovniach. Pre drámu HBO je to jedna z najpozeranejších a najľahších ukážok mozgu, aké sú na svete. To neznamená, že je to jednoduché alebo hlúpe, ale na rozdiel od toho Boardwalk Empire alebo Hra o tróny , neskúša vašu trpezlivosť s masívnym obsadením, epickými miestami a rovnako epickým príbehom. Redakcia udržuje to jednoduché, takže je ostré a zábavné s postavami, ktoré sú veľmi zreteľné a ľahko sa im páčia aj nenávidia.

Je to vďaka Sorkinmu štýlu písania, vďaka ktorému relácia funguje, nikdy sa nerozpráva so svojím publikom, ale nechce ho nudiť ani odcudziť, jeho prvoradou prioritou je urobiť ho zábavným. A ak som úprimný, napriek všetkým jeho chybám, Redakcia je možno najzábavnejšia šou v televízii. Tento týždeň epizóda s názvom Bullies je opäť príbehom Sorkina, ktorý má zlomenú naratívnu štruktúru. To isté urobil viackrát na Západnom krídle a použil to na efekt Oscara v sociálnej sieti. Teraz to urobil znova. Vzorec funguje veľmi dobre pre Sorkina, umožňuje postavám vysvetľovať príbeh postupne, až kým nezískame ucelený obraz a emocionálne pôsobenie príbehu.

Epizódu tohto týždňa otvára zvyčajne neomylný Will, ktorý na margo záverečných komentárov k šou, znepokojený svojim blahobytom a dôvodmi, prečo došlo k takémuto chaosu, Mac iba zisťuje, či Will nespal. Mac mu hovorí, aby šiel za svojím terapeutom Abrahámom Habibom, ktorého Will nevidel už 4 roky napriek tomu, že platil za týždenné schôdzky. Nechce ísť, ale dúfa, že z rokovania dostane nejaké prášky na spanie.

Po príchode do kancelárie a za ním nasledoval osobný strážca Will zistí, že Habib zomrel pred 2 rokmi a jeho praktík sa ujal jeho dnes už 29-ročný syn Jake. Odtiaľ sa vraciame k minulým dňom, keď sa Will dostal k praxi psychiatra.

Po množstve nepriaznivých komentárov pod aliasmi na webe News Night pridáva Will do svojho zoznamu úloh opravu internetu, ktorá tiež obsahuje opravu správ a obnovenie slušnosti. Vyhlasuje, že všetci komentátori programu News Night sa nemôžu skrývať za anonymné mená a musia uvádzať svoje zamestnanie a prípadne svoju kvalifikáciu.

Ďalším momentom Sorkinovej mydlovej skrinky bol muž v minulosti veľmi otvorený internetovým komentátorom a Redakcia je ďalším z jeho výtvorov, ktoré ešte raz vystupujú proti tomuto javu.

Ideálna situácia pre mierne moderovanú vývesku sa však neukazuje ako úspešná. Systém, ktorý Neal nastaví pre Willa, je napadnutý hackerom a dostane dôveryhodnú hrozbu smrti. To Charlieho a Maca vyrušuje, ktorí trvajú na tom, že Will má jeho ochranku. Tento nápad sa mu nepáči, ale poisťovňa ho prevalcuje.

Zadajte (bizarne) Terry Crews (ktorý nikdy nenájde spôsob, ako vyliezť z mohutného obsadenia meathead) ako Lonny Church, ktorý prekvapivo nemá problém so zábavným spôsobom nadviazať na Sorkinov dialóg.

Ďalším tlakom na Willa je, že Don hľadá náhradu za ukotvenie predstavenia o 10. hodine z dôvodu nedostupnosti Elliota. Will ručí za Sloana Sabbatha, ekonóma spoločnosti News Night, ktorá bude mať konečne šancu dokázať, že je schopnou moderátorkou správ a že je príliš kvalifikovaným prispievateľom so skvelými pármi nôh, ktorý zjavne hovorí plynule po japonsky. Dobrou správou pre ňu je, že by mohla byť nakvapená na ACN, pretože jeden z jej kontaktov, hovorca spoločnosti TEPCO v Tokiu, jej povedal, že z elektrárne Fukušima uniká toxickejšie žiarenie, ako si spoločnosť pripúšťa.

Povedal jej to však mimo záznam a aby sa pokúsila dostať ho do záznamu, obráti sa o radu na Willa. V prehnitej nálade jej hovorí, aby pokračovala v rozhovore bez ohľadu na to, aká je situácia, a snažila sa tlačiť, ako sa len dá, pričom mu nedovolila klamať. Na vzduchu to však dopadne katastrofálne. V relácii sa objaví Sloanin kontakt, ale prekladateľ ho presne nereprezentuje, čo vedie plynulú Sloan ku konverzácii so svojím priateľom v japončine, keď sú vo vysielaní.

To ju vedie k rozliatiu zŕn o tom, že únik reaktora dosiahol oveľa nebezpečnejšiu úroveň, čo sú informácie, ktoré jej boli povedané mimo záznamu a nemali byť vysielané. Pre svoju nedbanlivosť a nespútané pobúrenie Sloan pozastaví Charlie, a to napriek tomu, že sa vo veľkej chvíli postaví svojmu šéfovi: Nehovor mi dievča, pane, kričí na neho.

Pokračujte v čítaní kliknutím nižšie