Recenzia redakcie: 5/1 (sezóna 1, epizóda 7)

12. epizóda, sezóna 7, synovia anarchie

Je celkom vhodné, že táto epizóda z Redakcia , ktorá sa zaoberá spravodajským príbehom o atentáte na Usámu Bin Ládina, prichádza deň pred upútavkou na očakávaný thriller Kathryn Bigelowovej Zero Dark Thirty .

Táto náhodná udalosť dvoch projektov zaoberajúcich sa rovnakou témou však spôsobuje porovnanie, ktoré je osudné Redakcia , ako to trochu ide Všetci prezidentovi muži s tímom News Night zaoberajúcim sa jedným z najväčších príbehov posledného desaťročia.

Will neochotne organizuje večierok vo svojom kolosálnom byte, kde sa všetci pekne stereotypne bavia. Konzumujú sa nápoje, užívajú drogy (sám Will) a hrá sa na Guitar Hero, naozaj to vyzerá ako pohľad muža v strednom veku na domáce večierky, ktorý napísal muž, ktorý zdanlivo nebol na večierku veľmi dlhý čas.

Medzitým si hanblivý večierok Jim nájde čas na skontrolovanie bejzbalového skóre, len aby si ho prostredníctvom FaceTime opäť vyžiadala Maggie a potom jeho priateľka Lisa. To vyvoláva ďalší nepríjemný rozhovor medzi týmito tromi, ktorý ešte viac zvýrazňuje romantické trenie medzi Maggie a Jimom. Skutočná dráma sa však deje s tým, že Charlie (jediná postava, ktorá skutočne vyzerá, že je na drogách) chodí po Willovom byte po tom, čo ho zaslepil telefonát v štýle Deep Throat, ktorý mu hovorí, že dostane e-mail od Biely dom.

Slovo zo zdrojov na webe hovorí, že prezident sa bude obracať na národ v otázkach týkajúcich sa národnej bezpečnosti. Charlie, Mac a ďalší členovia spravodajskej skupiny sa domnievajú, že našli alebo zabili Bin Ládina (to, ako robia tento šialený odhad bez ďalších znalostí, je ponechané na fantázii publika).

turn Washington's spies season 1 recap

Späť v kanceláriách ACN sa snažia vyškriabať tím, aby sa dostali na vzduch, ale Will nie je nikde k dispozícii kvôli úteku od jeho ochranky, zatiaľ čo je stále vysoko. Elliot, Don a Sloan medzitým uviazli na asfalte na letisku LaGuardia.

Keď sa Will konečne objaví, je stále úplne premrhaný a Mac sa ho bojí dať na vzduch. Okrem toho zdroje potvrdzujú, že nepriateľ bol zabitý v akcii, ale Charlie s ním odmietne ísť do vzduchu, a to najmä pokiaľ ide o skutočnosť, že by mali počkať na oficiálne potvrdenie Bieleho domu, čo znamená, že musíme minúť viac času s nešťastnou romantikou.

Hoci noc predtým, ako Lisa povedala, že ťa milujem, Jimovi a ten vrátil sentiment, nebolo to skutočne vzájomné. Lisa to vidí a rozhodne sa prerušiť to s Jimom, aj keď to bola práve Maggie, ktorá spočiatku podnecovala, aby sa Jim s ňou rozišiel, ak sa necítil rovnako. Našťastie pre neho nemusel, a keďže sa Maggie čoraz viac blížila k Jimovi, možno je vhodný čas na jeho krok.

Späť v kancelárii, zatiaľ čo sedia okolo a čakajú na potvrdenie Bieleho domu (ktoré sa stále tlačí dozadu), Mac stále tlačí, aby šli do éteru a vytvorili príbeh. Keď vyzve stále ukameňovaného Willa, aby sa pozrel na jeho telefón, nájdu e-mail od Joe Bidena (ktorý dorazil o 20 minút skôr), ktorý potvrdzuje smrť, a idú do éteru, aby si príbeh zahrali.

Pravdupovediac, toto je zďaleka najslabšia epizóda Redakcia doteraz. Je to najkomedikálnejšia epizóda zo série, ale mala by byť možno najvážnejšia. Nerovnováha tónu je hlavným problémom, keď chce Sorkin zasiahnuť srdečný alebo vlastenecký cieľ. Keď Don zbabelo oznámi posádke lietadla (s ktorou sa počas celej epizódy strašne zaobchádza), že bol zabitý Usáma bin Ládin, prichádza po chvíli navrhnutej na vyvolanie smiechu. To isté platí aj pre Willa, ktorý je pri pokuse o hlásenie novinky vysoký. Daniels je naozaj dobrý, ale Sorkin ho tu nechá.

Samozrejme, Sorkin si nikdy nebol veľmi istý, keď riešil problémy týkajúce sa našich súčasných záležitostí na Blízkom východe. Neslávna epizóda Západného krídla, ktorá bola natočená ako priama reakcia na útok z 11. septembra, má názov Izák a Izmael , bol veľmi zle odhadnutý a svätostánny kus starého podpalubia, čo dokazuje, že to najlepšie, čo v tom čase mohla kultúra urobiť, bolo nechať túto udalosť urovnať skôr, ako na ňu zareagovala. Táto epizóda nie je taká zlá, ale obaja majú rovnaké problémy.

vlčie hodinky, sezóna 3, epizóda 22

Najzaujímavejším vývojom predstavenia v tomto okamihu je to, že TMI, bulvárny časopis vlastnený materskou spoločnosťou ACN, môže byť zapojený do nejakej formy hackerského škandálu podobného škandálu News International, ktorý minulý rok zasiahol Veľkú Britániu. Ak je toto kde Redakcia sa chystá, potom by sme mohli vidieť, ako šou opäť udrela na krok. Zatiaľ však považujte tento týždeň epizódu za menšie zakopnutie v inak zábavnej šou.